Fra feriehjem til moderne institution

Fra feriehjem. Over landbrug- og husholdningsskole. Til moderne toptrimmet uddannelsesinstitution.
Den gamle landbrugsgård ved Vedbæk, Elleslettegård, blev købt af det, der i dag hedder Dansk Handicap Forbund, og som i 1955 hed Vanførefonden. De første år blev ejendommen udelukkende brugt som feriehjem. Senere ville man godt have beskæftigelsesmuligheder og beboelse på gården, og Socialministeriet godkendte Ellslettegård som revalideringsinstitution i 1961.

Det var andre tider, og landbrug og husholdning var de foretrukne uddannelsestilbud til de unge mænd og kvinder, der søgte ind på Elleslettegård.

Men som tiderne ændrede sig, ændrede udbuddet af uddannelser sig også, ligesom de unge efterhånden ikke længere kun kom fra landet, men også fra storbyen. Værkstederne blev udvidet, og tilbuddene blev løbende lagt om og tilpasset.

I 1981-1983 gennemgik Elleslettegård en omfattende renovering med opførelse af 4 huse med plads til 6 unge i hvert hus og nogle mindre boliger og lejligheder, som fungerer som prøveboliger for de unge, inden de forlader Elleslettegård efter uddannelsesårene. Det er den renovering, der i dag udgør det velfungerende grundlag for beboere og medarbejdere.

I nyere tid er fælleslokalerne blevet moderniseret, så der er loftrum med plads til hygge, billard, karaokesang og musikalsk udfoldelse af enhver slags, ligesom også de it-mæssige forhold er ført ajour, så de unge har adgang til den elektroniske verden i et særligt indrettet computerlokale med nyt udstyr.
 
Elleslettegård, Gøngehusvej 162, 2950 Vedbæk, Telefon: 4589 0084, Fax.4589 0601, Mail: elleslettegaard@elleslettegaard.dk, cvr.43286617
Lav din egen hjemmeside med mono.net